Pas op met tweedehands make- up!

Het lijkt leuk, make up testen van je vriendin of in een winkel, maar KIJK uit!

zelfs als je het ‘desinfecteert’ met alcohol of ‘schoon’ schraapt loert er een gevaar. En ook weet je niet hoe lang het product al open is. Make up heeft OF 6 maanden OF 12 maanden houdbaarheid na openen.

GEBRUIK GEEN TWEEDEHANDS MAKE UP! GELUKKIG HOEFT DAT OOK NIET OMDAT JE MET FM MAKE UP DEZELFDE, ZO NIET BETERE, KWALITEIT KUNT BEMACHTIGEN DAN DE BEKENDE A-MERKEN ALS CHANEL, MAC OF DIOR ETC. IS MIJN PERSOONLIJKE MENING.

wil deze make up proberen tegen een inkoopprijs? Meld je gratis aan via deze link: Klik op de afbeelding hier onder zo kom je bij het inschrijfformulier.

Dan krijg je toegang tot t gehele assortiment! Tegen INKOOPPRIJZEN en je spaart meteen punten voor een leuke korting!

Hieronder nog wat toelichting waarom geen gebruikte make up te gebruiken!

Iedereen veel shop plezier gewenst!

Delen van dit bericht mag! Even je eigen link erin plakken!

Nóg 2 gruwelijke redenen om nooit make-up te testen in de winkel!

Dat make-uptesters in winkels barsten van de bacteriën, hoeven we je vast niet te vertellen. Maar dat is niet alleen vies, zo’n tester kan ook nog heel gevaarlijk zijn. Ook na desinfectie met alcohol of schrapen….


Experts waarschuwen vrouwen (en mannen) voor de heftige gevolgen voor je gezondheid van zo’n openbare foundation, oogschaduw, lippenstift of mascara.

In cosmetische producten zitten conserveringsmiddelen die de groei van bacteriën tegen moeten gaan. Maar die middelen kunnen besmet raken als je het product niet met een schone kwast aanbrengt, maar er bijvoorbeeld je vingers in dipt.

Herpes en blind

Als er eenmaal een vinger in of op is geweest en dus ook bacteriën, vermenigvuldigen ziekteverwekkers zich in rap tempo.

Kijk vooral uit met het testen van mascara, waarschuwen experts.

Een ‘besmette’ mascara kan een heftige ooginfectie veroorzaken, waardoor je in sommige gevallen zelfs blind kunt worden. En smeer je zo’n aangeraakte lippenstift op je lippen? Dan is er een kans dat je herpes krijgt.

Rechtszaak om lippenstift

Zo heeft een Amerikaanse vrouw make-upwinkel Sephora voor de rechter gesleept.Twee jaar geleden probeerde zij een lippenstift in de winkel, waar ze naar eigen zeggen, en volgens haar arts, herpes aan over heeft gehouden. De rechtszaak loopt nog.

De winkel heeft inmiddels in een statement laten weten de hygiëne hoog in het vaandel te hebben en er nog alerter op te zijn.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge