Erop uit

Dekemastate te Jelsum

Mooiste plekje van Friesland. Een mooi stukje nostalgie. En wat is het fijn dat je hier mag zijn. Kom er regelmatig als het weer toelaat. 

Neem me camera dan ook mee. En elk seizoen is anders. Echt genieten of je heel ergens anders bent.  Even tot je zelf komen. Maar ook interessant voor de kinderen.

Dekema State is een adellijke woning uit de vijftiende eeuw. De inrichting laat zien hoe een Friese adellijke familie rond 1930 leefde en woonde. De boomgaard, het park, de tuinen, singels en grachten maken het beeld van een eeuwenoud Fries landgoed compleet.

Regelmatig organiseert Dekemastate leuke evenementen zoals; 19 oktober 2019 kastanje middag. Leuke doe middag waaronder kastanjes zoeken. Van 13.00 uur-17.00 uur
Voor de jeugd van 4-12 jaar onder begeleiding van een volwassene.
Georganiseerd door Vereniging van Vrienden en Vriendinnen van Dekema State. Dit wil je zeker niet missen.

Vergeet vooral niet om een kijkje te nemen in de dekemastate zelf je krijgt daar ook een rond leiding van een vrijwilliger. Zij/hij laat jullie alles zien van de dekemastate en vertellen de geschiedenis hoe de dekemstate is ontstaan. Zou graag alles hier willen laten zien maar dat doe ik maar niet verklap ik straks alles zelf de sfeer proeven en beleven.

Ben je in de buurt dit moet je echt eens gezien hebben.

Kom gerust eens langs

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

CommentLuv badge