Erop uit

On tour in Hindeloopen

Zo laat ik jullie wat meer zien van uit het hoge Noorden. Genoten vandaag ondanks de regen bui die ook was gevallen. Wat is Hindeloopen mooi al die mooie huisjes. Hele mooie bootjes waar je alleen van kunt dromen.  Er stond genoeg wind voor de surfers en voor het vliegeren wat leuk was dat.

[easy-image-collage id=645]

Ook zagen wij een camping daar werd je goed ontvangen wij wisten de weg niet zo goed je kreeg gelijk een plattegrond mee. Hindeloopen zeker een dagje uit waard. Heerlijk gegeten en de cappuccino smaakte ook goed in het restaurantje Amegijs.  Daarna nog een klein rondje gelopen helaas ging het regenen meer foto’s komen dan de volgende keer. Kom zeker weer terug. 

[easy-image-collage id=671]

Historie Hindeloopen

Aan het IJsselmeer, vroeger Zuiderzee geheten, ligt het oude stadje Hindeloopen met smalle steegjes, mooie doorkijkjes en oude karakteristieke panden.

Elfsteden stadje met uniek karakter
Hindeloopen is een van de kleinere Friese elf steden, maar het heeft een geheel eigen karakter. Dit komt tot uitdrukking in de bijzondere geschiedenis, een aparte woon- en leefcultuur, een kleurrijke klederdracht en een eigen taal.

Amsterdam, Scandinavië en Rusland
In de 17e en 18e eeuw was het grootste deel van de mannelijke Hindelooper bevolking berokken bij de handel en zeevaart op Scandinavië en Rusland. Mede door de band met de wereldstad Amsterdam kwam Hindeloopen in de 17e en 18e eeuw tot grote bloei. De stad had een grote vloot van ruim 100 schepen die de wereldzeeën bevoeren en telde in de bloeitijd ± 2300 inwoners tegen nu ca. 850.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

CommentLuv badge