Erop uit

Openluchtmuseum Arnhem

Zijn jullie al naar het openluchtmuseum geweest in Arnhem? Heb je dat nog niet bezocht? zeker de moeite waard.

Openluchtmuseum in Arnhem was mooi om te zien en wat een heerlijk weertje was het die dag. Alweer een jaar geleden dat wij er waren geweest dacht hier maak ik nog een blog van.

Leuk voor de kids er is genoeg te doen van koeien melken tot stelten lopen alles bracht je terug in de tijd. Ik dacht dat ik vakantie had moest ik als nog  de was ophangen . 

Wat we ook erg leuk vonden is de oude tram die bij de ingang stond te wachten, en  dat je overal kon uitstappen.  Was er als klein meisje toen ook al geweest maar kan me er weinig meer van herinneren. 

Je kan er gerust een dagje rond dwalen en van alles doen wat je nu niet meer doet. Echt leuk om kinderen van deze tijd mee te geven wat er vroeger was. Mijn kids vonden het erg interessant vooral ook hoe de was werd gedaan

Geschiedenis:

Een eeuw Nederlands Openluchtmuseum

Het Nederlands Openluchtmuseum vestigde zich ruim honderd jaar geleden op een gedeelte van landgoed De Waterberg. In 1726 werd de burgemeester van Arnhem, Adriaan Menthen, eigenaar van het gebied.

De familie Menthen maakte een klein paradijs van de buitenplaats. De wellen op het heuvelachtige terrein werden uitgegraven tot sprengen en vijvers.

Het landgoed kreeg de passende naam De Waterberg. In 1825 kwam het in het bezit van Hendrik Jacob Carel Jan Baron Van Heeckeren van Enghuizen, tevens eigenaar van de buitenplaats Sonsbeek.

Op De Waterberg stond in die tijd een herenhuis met koetshuis en een boerderij met bijgebouwen.

De akkers en weilanden met boomgaarden omvatten ruim 65 hectare. Daarnaast lag op het landgoed een flinke tuin en een groot bos met meer dan 15.000 beuken en dennen.  

Openingstijden:

Tot en met 20 januari 2019:
•    van dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 – 17.00 uur. IJsbaan en Canon Café tot 18.00 uur
•    in weekenden & Kerstvakantie geopend van 10.00 – 18.00 uur. IJsbaan en Canon Café tot 19.00 uur
•    op maandag 7 & 14 januari 2019 is het gehele museum gesloten

Ticketprijzen van 8 december 2018 t/m 20 januari 2019.

Volwassenen vanaf 13 jaar

€ 19,00

€ 17,50

Kinderen van 4 t/m 12 jaar

€ 16,00

€14,50

Kinderen van 0 t/m 3 jaar

Gratis

Foto’s zelf gemaakt.
Print Friendly, PDF & Email
  1. Openingstijden : Doordeweeks 10-,  Canon Cafe ijsbaan tot. Weekend 10-, Canon Cafe ijsbaan tot . De Winter in het Openluchtmuseum is in volle gang! Kom schaatsen, sleeen, broodjes bakken, luisteren naar de winterconcerten, en nog veel meer. Bekijk het activiteitenoverzicht.

Geef een reactie

CommentLuv badge