Lifestyle

4 tips hoe ik een shop aanmaak op facebook

Iedereen heeft vast wel een Facebook pagina. Wist je dat ook, dat je er een shop in kan maken met je eigen webwinkel niet dat is zonde ik ga je uitleggen in 4 stappen hoe je die kan maken is totaal niet moeilijk.  Sinds kort werk ik voor FM World daar hebben ze ook verkoop linken. Dacht dat ga ik doen een shop aanmaken op mijn Facebook pagina. En deel dit ook met jullie hoe ik dat heb gedaan. 

Stap 1:

Om de winkel te starten doe je deze omgeving eerst te activeren. Dit doe je door op het tabblad Winkel of Shoppen te klikken. Mocht dit tabblad bij jou niet zichtbaar zijn, dan kan je deze toevoegen bij instellingen pagina bewerken tabblad toevoegen. Om nu de winkel te activeren doe je de algemene voorwaarden en beleidsregels te accepteren. Vervolgens selecteer je de munteenheid. Je winkelgedeelte is aangemaakt! En je kan dan beginnen.

Stap 2:

De volgende stap is het toevoegen van producten aan je winkel. Je doet dit door naar de winkelomgeving te gaan en te klikken op ‘Producten toevoegen’. Aan je product kun je meerdere afbeeldingen of video’s toevoegen. Daarnaast de naam, prijs en een korte productomschrijving, volgend door een betalings-URL. Per product kun je ervoor kiezen om het product uit te lichten.

Dit houdt in dat het product bovenaan jouw pagina getoond wordt en als eerste in de winkel weergegeven worden. Wat ook mogelijk is om het product te delen op je pagina. Hierdoor wordt het als bericht getoond op jouw tijdlijn. Als laatste klik je op opslaan en is jouw product toegevoegd aan de winkel.

Zo komt je shop er uiteindelijk uit te zien:

Stap 3:

Wanneer je op een product klikt, krijg je het product te zien en kunnen de klanten naar je website. Mochten ze het het product willen kopen.

Stap 4:

Wat leuk is je kan ook als je een post aanmaakt op je facebook pagina nog eens producten toevoegen bij de foto mocht je het product laten zien. Dit doe je dan door het product te taggen zie foto hieronder.

Heb je een Instagram account daar kun je met je, Facebook pagina koppelen en je producten vanuit je winkel op delen . Maar dat leg ik jullie uit in een volgende blog. Zou ik bijna vergeten bij te vertellen een shop aanmaken op Facebook kost verder helemaal niks een mooie promotie voor je webwinkel dus. 

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

CommentLuv badge

Thema door Anders Norén