Recepten

AH Indiase curry madras verspakket

Wat was dit lekker en makkelijk om te maken. Blijf het handig vinden de vers pakketten. Wat ik ook handig vind dat het recept op de verpakking staat. Ik heb alles opgevolgd hoe het er stond. Ik ga het zeker nog eens maken. Recept is voor 3 a 4 personen.

Inhoud

1 kleine bloemkool

1 rode paprika

2 tomaten

1 rode ui

1 rode peper

1 limoen

zakje madras-currypasta

pakje kokosmelk

Zelf toevoegen

300 g basmati rijst

2 el zonnebloemolie

300 g kipfilet in blokjes

Bereiden

1. Maak de groente schoon. Snij de bloemkool in kleine roosjes, snij de paprika en tomaten in grove stukken en pel en snipper de ui.

2. Halveer de peper, verwijder eventueel de zaadjes en hak de peper fijn. Pers de limoen.

3. Kook de basmati rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

4. Verhit de zonnebloemolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak hierin de kipfilet rondom bruin. Voeg de ui toe en bak 2 minuten mee op middelhoge temperatuur.

5. Voeg de groente en naar smaak rode peper toe en roerbak het geheel 4 minuten op hoge temperatuur.

6. Voeg de madras-currypasta toe en bak 2 minuten op middelhoge temperatuur. Voeg de kokosmelk toe, breng aan de kook en stoof het gerecht afgedekt op lage temperatuur in 10 minuten gaar.

Voeg naar smaak het limoensap toe. Serveer de curry met de rijst.

Tip: bestrooi de curry voor het serveren met fijngehakte koriander of grof gehakte cashewnoten. Serveer de curry met naan brood.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

CommentLuv badge

Thema door Anders Norén