Recepten

AH Marokkaanse Couscous Verspakket

Heel leuk idee van Albert Heijn. En makkelijk alles bij elkaar Heb al verschillende gemaakt. 

Ook de Lasagne en Erwten soep. Maar nu laat ik de Couscous uitgebreid zien. 

Had dit nog nooit gegeten is best wel even wennen. Maar voor herhaling vatbaar dat is het zeker. 

Alle ingrediënten zien jullie hier onder wat er in het vers pakket zit. Wat ik handig vond dat het recept erop stond zo kan je alles makkelijk volgen.

Inhoud van het pakket

1 courgette

1 aubergine

1 rode paprika 1 ui

2 tenen knoflook Zakje abrikozen-rozijnenmix

Zakje Kruidenmix

Zakje couscous

Zakje Marokkaanse saus

Zelf toevoegen

3 eetlepels olijfolie

300 g rundergehakt

450 ml water

Pel en snipper de ui en de knoflook. 

Paprika schoonmaken en in kleine stukjes snijden.

De courgette in stukken snijden.

Als laatste de abrikozen in stukjes snijden.

Bereiden

1. Maak de groenten schoon. Snij de courgette, aubergine en paprika in grove stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. Snij de abrikozen fijn.

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjes- of braadpan en bak het gehakt rul. Voeg de ui en knoflook toe en bak 2 minuten op matige temperatuur, roer vervolgens de kruidenmix door het gehakt.

Schep de groente, rozijnen en abrikozen erdoor. Schenk 200 ml water in de pan en stoof afgedekt op matige temperatuur in ca. 12 minuten gaar.

3. Doe de couscous in een ruime kom, voeg 250 ml kokend water en 1 eetlepel olijfolie toe. Dek direct af met een deksel of vershoudfolie en laat 10 minuten staan.

4. Voeg het zakje Marokkaanse saus toe aan de pan. Roer de couscous los met een vork en schep door de pan. Stoof afgedekt nog 5 minuten op lage temperatuur.

Tip:

Voeg munt toe voor een frisse twist. Vervang voor een vegetarische variant het rundergehakt door vegetarisch gehakt.Print Friendly, PDF & Email
  1. Fijn is het om zo nu en dan een pakket te maken hè? Deze heb ik nog niet geprobeerd. Ik was wel benieuwd naar een foto van het eindresultaat? Vaak maak ik het overigens een keer, dan bewaar ik de receptuur en de ingrediënten (en mijn aanpassingen) en de volgende keer koop ik het los…

Geef een reactie

CommentLuv badge