Indische Pindasoep

Dat was om te smullen Indische pindasoep. Deze houden we in het receptenboek. Is ook niet zo moeilijk om te maken.

Dit recept had ik gevonden op Albert Heijn allerhande daar hebben ze echt leuke dingen op staan.

Hier komt het recept alleen volgende keer maak ik wel een grotere pan soep. Dacht eerst maar even testen. 

Dit heb je nodig:

1 ui

3 teen knoflook

2 cm verse gember

2 el zonnebloemolie

3 tl sambal manis

3 kippenbouillontabletten

1 stengel koelverse sereh citroengras

250 g verse soepgroente

300 g kipfilet

6 el pindakaas

3 el ketjap manis

3 tl Ketoembar gemalen koriander

0.5 citroen

3 tl Ketoembar gemalen koriander

1 Liter kraanwater

Bereiden:

  1. Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. 
  2. Schil en snijd de gember fijn. 
  3. Verhit de olie in een soeppan. 
  4. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. 
  5. Blus af met het  1 liter water. 
  6. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. 
  7. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma’s beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. 
  8. Laat 30 min. op laag vuur koken.
  9. Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. 
  10. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindasaus door de bouillon. 
  11. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. 
  12. Verwijder voor het serveren het citroengras.

Serveertip:

Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge