Italiaanse aardappelschotel

Nou de herfst is aangebroken vind ik koken ook weer leuker om te doen. Vooral ook om recepten uit te proberen was op zoek naar een aardappelschotel had deze op google gevonden. Vond het een leuke blog hier ga ik wel wat vaker wat dingen van maken. Dit blog heet leuke recepten er wordt alles goed uitgelegd. Hier leg ik uit hoe ik dit recept had gemaakt. We gaan beginnen.

Ingrediënten:

1 paprika
scheutje olijfolie
2 knoflookteentjes
1 courgette
1 bol mozzarella
peper en zout
1 theel oregano
50 gr geraspte kaas
600 gr aardappel(schijfjes)
400 gr rundergehakt
400 gr tomatenblokjes uit pak of blik
1 rode ui

Materialen:

Ovenschaal

Bereiding:

Heb voor dit recept kant en klare aardappel schijfjes gekocht dacht eerst kijken of wij het lekker vinden en ja en we vonden het lekker dus de volgende keer met verse aardappels. Maar dit was ook erg makkelijk was snel klaar.

Als eerste doe je de oven op 180 graden voorverwarmen Snipper de ui en hak je de knoflook fijn. Nu zet je het gasfornuis aan en zet de pan erop en verhit de olie en bak je de rode ui zo ongeveer 2 minuutjes Voeg daarna het gehakt toe en rul deze tot die bruin is. Het rullen doe ik meestal met een vork. Daarna voeg je de knoflook toe en laat je het nog even mee bakken.

Dan pak je de paprika verwijde de steel en de zaadjes en snij deze dan in stukjes. Nu de courgette aan de beurt snij deze door de helft eerste helft in blokjes snijden en de andere helft in plakjes. Voeg de paprika en de blokjes courgettes toe aan het gehakt en bak je het nog 2 minuutjes mee.

Wel alles even goed door elkaar husselen. Nou nog wat peper, zout en een theelepel oregano erdoor zo breng je het op smaak. Giet de tomatenblokjes erbij en laat je het nog even 10 minuten pruttelen zodat het saus nog wat indikt.

Vet ondertussen nu de ovenschaal in met wat olie. En verdeel de aardappelschijfjes in de ovenschaal en je kan er ook nog wat peper en zout over heen strooien. Vervolgens schep je het gehaktmengsel op de aardappelschijfjes.

Snij dan de mozzarella in dunne plakken en deze verdeel je over het gehakt. Pak de rest van de aardappelschijfje met de courgette en leg deze dakpansgewijs tussen stopt. Bestrooi de ovenschotel met geraspte en mag hij 30 minuten de oven in. Hij smaakte erg lekker.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge