Recepten

Kwarktaart aardbei van DR.Oetker

Nu de kinderen thuis zijn proberen we crea bea bezig te zijn we zijn ook dol op bakken. Gelijk een mooie oefening met grammen en meten.

Benodigdheden:

Springvorm 24 cm Mixer met garden of handgarden.

Zelf toevoegen:

• 500 g magere kwark
• 250 ml slagroom
• 60 g boter
• 400 ml water Voor 12 taartpunten.
Taartbodem bereiden 5 minuten

Hier komt het recept:

• Leg het bijgesloten velletje bakpapier over de spring vormbodem. Plaats de rand hierop en sluit de springvorm.
• Smelt 60 gram boter in een pannetje.
• Neem het pannetje van het vuur en roer de inhoud van het zakje kruimel bodem mix door de gesmolten boter.
• Bedek de bodem van de springvorm gelijkmatig met de massa en druk dit stevig aan met de bolle kant van een lepel. Taart bereiden (5 minuten) – Let op: nieuwe

Bereidingswijze:

• Doe de 400 ml water op kamertemperatuur 10-20, de kwark en de slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Gebruik voor het beste resultaat de kwark en slagroom direct vanuit de koelkast.
• Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop het daarna tot een luchtige massa.

• Schenk het taartmengsel over de bodem.
• Laat de taart ten minste 2½ uur opstijven in de koelkast. Versieren (5 minuten)
• Versier de taart eventueel met toefjes slagroom en aardbeien.


Tip: Snijd na het opstijven van de taart met behulp van een mes de taart los van de rand. Hierna kun je de springvorm eenvoudig verwijderen.

Print Friendly, PDF & Email

Geef een reactie

CommentLuv badge