Nasi Goreng, zoals bij de chinees

Heb je een keer geen zin of tijd om te koken . Hier heb ik een lekker recept die ook best wel snel klaar is en ook nog gezond. Recept had ik gekregen van een vriendin dacht die zet ik op me blog.

Recept is voor 4 personen Tijd om te bereiden ongeveer 20 minuten.

Benodigdheden

Kookpan
Wok
Snijplank
Scherp mes
Schaaltje

Ingrediëten

300 gram rijst
350 gram achterham
3 eieren
1 prei
3 eetlepels olie
zout en peper

Bereidingswijze

Zet een pan met water en zout op het vuur. Bereid de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Het lekkerste is als je de rijst s’ochtends of de dag ervoor al klaar maakt.

Snijd de prei en ham in stukjes. Klop de eieren in een kom los met wat peper en zout.

Roer het ei met een vork tot het stukjes zijn en goed is gebakken. Haal deze uit de pan en doe dan in een schaal.

Verwarm de olie in een grote pan en bak hierin de prei . Voeg daarna de ham en het ei erbij. Hoeft niet lang te bakken ongeveer een minuutje. En dan alles goed om roeren dat je dan een mengsel hebt.

Vervolgens giet je de rijst af in een vergiet en doe je dan ook in de pan en roer alles goed door elkaar.

Breng het eventueel nog wat op smaak met een beetje sambal en ketjap. Wat ook nog lekker is met een stokje saté en wat kroepoek erbij. Dat wordt smullen.

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge