Tomaat pastinaak soep

Met dit vers pakket ben je zomaar klaar met een zelfgemaakte tomaat-pastinaak soep op tafel eens wat anders. En het mooie is het pakket bevat precies de juiste hoeveelheden erg handig. Nu gaan we beginnen

Inhoud:

600 g tomaten 

2 pastinaken 

1 ui 2 tenen 

knoflook 

stukje gember 

krulpeterselie 

blikje tomatenpuree 

2 groentebouillonblokjes 

Zelf toevoegen:

2 el (olijf)olie 

1 l water 

Verder heb je nodig: 

Een grote pan om soep in te maken.

Snijplank 

Staafmixer (Zeef met kom)

Snij mes

Maatbeker

Bereiden:

1.Maak de groente schoon. Snij de tomaten in vieren. Schil de pastinaak en snij in stukken. Pel en snipper de ui en knoflook. 

Hak de gember fijn. Snij de peterselie fijn. 

2. Verhit (olijf)olie in een soeppan en fruit hierin de ui, knoflook, pastinaak en gember (naar smaak) 5 minuten op middelhoge temperatuur. 

3. Voeg de tomatenpuree toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoge temperatuur. 

4. Voeg de tomaten, het water en de bouillonblokjes toe, breng aan de kook en laat de soep afgedekt 20 minuten zachtjes koken. 

5. Pureer de soep met de staafmixer en bestrooi met fijngesneden peterselie.

Tip: 

Heb je geen staafmixer dan is er nog een optie om een zeef te gebruiken, en een kom daar maak je het fijn met een lepel zo lukt het ook goed. Vroeger waren er ook geen staafmixers.  En is best te doen. 

Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge