Recepten

Witlof met ham en kaassaus

Dat was nog eens lang geleden dat ik witlof met ham en kaas had gegeten. Vroeger was ik er niet gek op. Maar toch eens gemaakt. Was zelf’s verrast dat we het lekker vonden. Dus voor herhaling vatbaar. Hier leg ik het recept uit hoe ik het maak. Volgende keer met zelfgemaakte kaassaus.

Ingrediënten:

6 hele witlof
plakjes achterham
Zakje kaassaus van maggi
Zout

Bereiding recept:

Als eerste zet je de oven aan op 180 graden en verwarm deze voor. Maak de witlof schoon haal de buitenste bladeren weg en snij de stronken eraf. was de stronken goed schoon onder stromend water.

Kook dan de witlof heel in een grote pan in 10 minuten bijna gaar met een beetje zout erover heen. Daarna omwikkel je de witlof met ham. Vet de ovenschaal in met olie leg dan de witlof met ham erin.

Bereid de kaassaus:

Bereid de kaassaus zoals het op de verpakking staat en schenk dan deze over de witlof. De ovenschaal met witlof kan nu de oven in en duurt 20 minuten tot het klaar is. Haal de ovens haal eruit met pannenlappen en serveer de witlof op een bord.

Serveer tips:

De witlof uit de oven kan je eten met gekookte aardappelen of aardappel puree. Voor nu zeg ik smakelijk eten.

Heb jij weleens witlof uit de oven gemaakt?

Print Friendly, PDF & Email
  1. Mijn moeder maakte vroeger ook altijd witlof rolletjes. Ik snoepte alleen de ham en kaas eraf en de witlof moest ik niet. Inmiddels heb ik witlof leren eten maar dit blijft een leuke herinnering

Geef een reactie

CommentLuv badge